gremi artesa téxtil
gremi

banner

El Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya és la representació d’un col·lectiu que es dedica a la producció, la confecció i la prestació de serveis en el marc del sector artesà tèxtil, i és un dels principals defensors dels seus principis i tradicions.

Constituïda entre els anys 1944 i 1946, aquesta institució continua la tasca de l’antic Gremi de Mestres Teixidors, que va ser fundat l’any 1262. Entre els seus membres hi ha representants d’oficis amb una gran tradició, com els teixidors, les puntaires, els estampadors, els tapissers, els ganxeters, els brodadors, les modistes, els sabaters o els barreters…

Un nou repte per a un gremi amb història

Des d’un Gremi renovat, actual i dinàmic, treballem per fomentar, desenvolupar i promocionar l’artesania tèxtil del nostre país. Des de l’any 2004 som membres fundadors de la FAAOC (Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya) i, a més, col·laborem i cooperem activament amb altres entitats relacionades amb l’artesania i amb les institucions oficials.

És necessari que l’artesania mantingui el seu lloc en aquests temps en els que domina la globalització i, per això, vetllem per posar el llistó cada vegada més alt, fent productes de gran qualitat i creant empreses més competitives i innovadores.